TIEDOTE: Uutta suomirokkia – helsinkiläinen Koskelan Halli julkaisee esikoissinglensä 1.9.2017

Helsinkiläinen suomenkielistä rock-musiikkia soittava vuonna 2014 perustettu Koskelan Halli julkaisee Kylmäsilta -esikoissinglensä perjantaina 1.9.2017. Digitaalisessa muodossa julkaistava single sisältää kaksi kappaletta, Kylmäsilta ja Vielä aion sinut unohtaa. Singlen nimikappaletta on kuvattu kansanmusiikin ja Kingston Wallin kanssa flirttailevaksi eepokseksi, joka kiteyttää suomalaisen miehen turhautumisen kaikkeen siihen maalliseen paskaan, jonka jokainen elämässään jossain vaiheessa kokee. Kylmäsilta -kappaleesta julkaistaan singlen yhteydessä myös video.

“Jos tästä vielä puhtaammin ja kauniimmin osaisin menettämisestä, turhuudesta ja kaihosta kirjoittaa ja siihen vielä melodian päälle viheltää, epäilisin teeskenteleväni tai olevani juovuksissa”, kertoo yhtyeen kitaristilaulaja Jari Malmberg, joka jaksaa ylistää yhtyeen toista säveltäjää Matias “Masu” Koskimiestä, jonka sävelkynästä Kylmäsilta -kappale on lähtöisin.

Singlelle päätyneet kappaleet on äänitetty ja miksattu toukokuussa 2017 Sonic Pump -studiolla maan eturivin tuottajan Miikka Huttusen johdolla. Kappaleet valittiin esituotantovaiheessa noin 30 aihiosta, jotka yhtye on muutamassa vuodessa saanut aikaan. “Olemme olleet kohtuullisen tuotteliaita. Bändi on sulautunut yhdeksi suureksi sovittajakokonaisuudeksi, jonka käsissä pienikin idea saadaan jalostettua kauniiksi, mutta rokkaavaksi kokonaisuudeksi. Single on aika hyvä näyte siitä, mitä Koskelan Halli kokonaisuutena on”, Jari kuvaa.

Koskelan Halli on ollut kokeneille soittajille askel tuntemattomaan, mutta sitäkin mielenkiintoisempaan ja antoisampaan maailmaan. Jokaisen jäsenen kivireestä kun löytyy löytyvät niin heavy, raskas rock kuin death- ja progemetalli. Raskaista juurista ei koskaan pääse irti, eikä tarvitsekaan. Suomen kieli, kauniit kitaramelodiat, melankolia ja menettämisen pelko, sekä sen tuoma kauneus ovat omiaan nostamaan bändin musiikin sellaiselle tasolle, jota ei joka äänitteeltä löydy. Kauneus on läsnä lähdön hetkellä, väittävät. Mutta Koskelan Hallin matka on vasta alussa.

Yhtye juhlistaa julkaisuja Puu-Vallilan Katubileissä Helsingissä lauantaina 2.9.2017, jossa bändi soittaa päälavalla toiseksi viimeisenä esiintyjänä klo 17.45.